Erkių ir uodų naikinimas aplink namus, jei natūralios priemones nepadeda.

Apie kenkėjus.

  1. Erkės: Erkės yra parazitiniai vabzdžiai, kurie maitinasi krauju žmogaus, gyvūnų ir paukščių. Jie gali perduoti ligas, tokias kaip Laimo liga ir erkinio encefalito virusas. Kai erkė įkanda, ji gali sukelti vietinę reakciją su paraudimu, patinimu ir niežuliu. Kai kurie žmonės taip pat gali turėti alerginę reakciją į erkės seilių komponentus.
  1. Uodai: Uodai yra dar vienas vabzdžių tipas, kuris gali būti žalingas žmonėms ir gyvūnams. Jie taip pat gali perkelti ligas. Uodai įkanda ir maitinasi krauju, paliekant skausmingas paraudimus, niežėjimą ir galimas alergines reakcijas.

Erkės ir uodai gali būti ypač problemiški kaimo, miško ar vietų, kuriose yra aukšta žole ir augalija. Taip pat jie gali patekti į namus per atviras duris, langus arba per įvairias angas ir spragas.

 

Natūralios priemonės

Norint išvengti šių nemalonumų ir užtikrinti saugumą, daugelis žmonių imasi veiksmų, kad sumažintų erkių ir uodų populiaciją aplink savo namus. Tai apima prevencines priemones, tokių kaip reguliarus žolės pjovimas, sąmoningas buitinių erkių ir uodų laikymasis bei naikinimas, ir atsargumo priemonės, tokiomis kaip tinkamai apsirengti gamtoje arba naudoti atbaidančias priemones.

 

Kai nepadeda natūralios priemonės, galima naudoti sintetinius peritroidus.

Sintetiniai peritroidai yra chemikalai, kurie dažnai naudojami kaip erkių ir uodų naikinimo priemonės, ypač jei natūralios priemonės nepadeda arba yra nepakankamai veiksmingos. Šie chemikalai priklauso grupėms, vadinamoms piretroidais, kurie yra sintetinės versijos natūraliai iš augalų kilusios medžiagos, žinomos kaip piretrinas.

Sintetiniai peritroidai gaminami cheminiu būdu ir yra naudojami daugelyje komercinių erkių ir uodų naikinimo produktų. Jie gali būti parduodami kaip aerozoliai, skysčiai, purškikliai arba dulkių-miltelių formos. Veikliosios medžiagos yra sintetiniai junginiai, kurie turi tokią pačią arba panašią poveikio savybę kaip natūralūs piretrinai.

 

Kaip naudoti?

Purškimas sintetiniais peritroidais turėtų būti atliekamas tiesiogiai ant paviršių, kur yra didelė erkių ir uodų aktyvumo koncentracija. Tai gali apimti sienas, grindis, baldus, užuolaidas ir kitas erkių ar uodų gyvenvietes. Svarbu atidžiai laikytis instrukcijų ir purškimo srityse saugoti gyvūnus ir maisto produktus.

 

Kiek laiko veiksmingi?

Trukmė, per kurią sintetiniai peritroidai padeda, gali skirtis priklausomai nuo produkto stiprumo, naudojimo sąlygų ir erkių bei uodų populiacijos dydžio. Paprastai jų veikimo laikas gali trukti nuo kelių savaičių iki kelių mėnesių. Tačiau reikėtų suprasti, kad šie chemikalai gali turėti toksišką poveikį ir gali būti kenksmingi žmonėms ir gyvūnams, todėl svarbu naudoti juos atsargiai ir atidžiai sekti instrukcijas bei saugumo taisykles.

Norėdami naudoti sintetinius peritroidus arba bet kokius kitus chemikalų turinčius produktus, geriausia pasitarti su specialistu arba pasikonsultuoti su erkių ir uodų kontrolės įmone, kad gautumėte tinkamus patarimus ir geros kokybės produkto rekomendacijas.