Žiurkių naikinimo ABC. Šeši žingsniai sėkmės link.

Jei kyla klausimas ar galima išnaikinti žiurkes pačiam – atsakymas yra taip. Svarbu tik žinoti kaip, kada ir ką naudoti. Stengsiuosi tai aprašyti greitai ir glaustai.

 

1. Visų angų ir skylių užsandarinimas.

Visų pirma reikia užsandarinti visus plyšius, didesnius nei 2,5 cm, plyšius aplink vamzdžius, įtaisyti smulkias groteles ventiliacijos angoms, orlaidėms. Retais atvejais žmonės praleidžia šį punktą ir iškarto puola graužikus nuodyti. Ir kartais jiems pavyksta, bet turėkite omenyje, kad pagrindinė priežastis liks nepašalinta ir tai kartosis iš metų į metus.

2. Sanitarija.

 

Stengtis nepritraukti žiurkių į jūsų gyvenamą aplinką: nepalikti maisto aplink namą lauke, nepalikti nakčiai naminių gyvūnų maisto lauke, sandariai uždaryti šiukšlių konteinerius.

3. Parinkti tinkamas nuodijimo ir spąstų dėjimo vietas. Pateik nuodus viliojančiai!

Rasti vietas, kuriose matomi žiurkių buvimo ženklai: išmatos, nemalonus kvapas, riebaluotos šliaužimo dėmės, graužimo pėdsakai. Visi nuodai turi būti dedami į specialias vylių dėžutes, kurios suteikia apsaugą nuo vaikų ir kitų gyvūnų. Į jas noriai lenda žiurkės ieškoti maisto. Statykite dėžutes vieną sienelę atremdami į sieną.

4. Padėti nuodus.

 

Kokie nuodai žiurkėms geriausi? Žiurkės ėda beveik viską, bet susidūrusios su nauju maistu būna labai atsargios. Jei šiek tiek jo paragavusios žiurkės pasijunta prastai, daugiau niekada to daikto nepaliečia. Todėl nuodai turi veikti lėtai, t.y. turi praeiti mažiausiai trys ar keturios dienos, kol ima reikštis kokie nors simptomai. Kitaip žiurkės prisimins ką ėdusios, ir susies maistą su neigiamu poveikiu. Siūlome ir rekomenduojame Broditop pastiles. Geriau dėti iš karto patikimus nuodus, nei jas išgąsdinti. Išgąsdinus pailgės naikinimo laikas ir reikės sudėtingesnių priemonių. Nuodus, vylių dėžutes ir spąstus liesk su pirštinėmis – kuo mažiau paliksi savo kvapo, tuo mažiau įtarimų sukelsi.

5. Padėti spąstus.

 

Žiurkės ypatingai gudrus gyvūnas, labai retai pagaunamas spąstais. Spąstus rekomenduojame dėti tik ten, kur būna daug vaikų ar naminių gyvūnų, patalpų viduje. Šiandieną rekomenduojame šias lipnias gaudykles arba tradicinius spąstus. Mažytė paslaptis - žiurkės negali atsispirti saulėgrąžų aliejui. Mirkykite jame duonos gabaliuką ir maukite ant spąstų.

6. Mėgaukis laimėjęs mūšį arba kviesk specialistą.

Jei viską padarei kaip parašyta ir pirkai produktus specializuotoje kenkėjų kontrolės, o ne maisto parduotuvėje, ir nuo naikinimo pradžios praėjo daugiau nei 2-3 mėnesiai – nedelsk ir kreipkis pas specialistus, kurie tau patars telefonu, arba išsikviesk naikinti juos į vietą. Gali būti, kad praleidai kažkokią esminę užkrėstumo priežastį.