Kaip sumažinti erkių populiaciją pievoje, aplink namus, mažam namų ūkiui iki 10 arų sklype?

Erkės gali būti nemalonus ir net pavojingas parazitas, ypač jei jos perneša ligas arba kamuoja gyvūnus. Taigi, norint sumažinti erkių populiaciją, galite pasinaudoti šiomis rekomendacijomis:

  1. Palaikykite tvarkingą aplinką: erkės mėgsta drėgnas, tamsias ir neprižiūrėtas vietas, todėl profilaktinės priemonės - laikyti savo sodybą tvarkinga ir prižiūrėta. Nukirpkite žolę ir žolynus, kuriuose galėtų slėptis erkės, išlaikykite švarius gėlynus, su kuo daugiau šviesos, o sodybos perimetrą apsaugokite (jei tai įmanoma) apsauginę tvorele, kad smulkūs ir žinoma stambūs gyvūnai mažiau migruotų.
  1. Naudojantis chemikalais būtina atkreipti dėmesį į saugumą. Jei nuspręsite naudoti cheminius preparatus, būtinai laikykitės instrukcijų ir atkreipkite dėmesį į saugumo reikalavimus. Prieš naudojant bet kokius chemikalus, pasikonsultuokite su specialistu.
  1. Naudojant augalus kaip erkių atbaidytojus, reikėtų nuspręsti, ar norite naudoti augalus, kuriuos erkės vengia ar atbaido. Vengimui priklauso įvairių rūšių riešutmedžiai, o atbaidymo savybes turi pvz., krienai, pipirai ir ciberžolė.
  1. Reguliariai tikrinkite savo augintinius. Reguliariai tikrinkite savo namų ūkio gyvūnus, kad galėtumėte pastebėti ankstyvus erkių simptomus ir jų prevenciją. Jei galite, reguliariai apdorokite savo augintinius erkių atbaidymo priemonėmis.
  1. Sumažinkite erkių populiaciją, sumažindami graužikų populiaciją aplinkoje, nes šie gyvūnai yra vieni pagrindinių erkių nešiotojų. Graužikų prevencijos priemonės, yra sumažinti traukos taškų kiekį jūsų aplinkoje, tokių kaip: maisto likučiai ir įvairūs graužikų prieglobsčiai. Taip pat, pastebėjus graužikų aktyvumui, būtina imtis graužikų naikinimo priemonių, tokių kaip: nuodai ir įvairūs spąstai.

Atkreipkite dėmesį, kad nepriklausomai nuo pasirinktos erkių kontrolės priemonės, svarbiausia yra atlikti ją reguliariai ir laiku. Šios rekomendacijos yra vienos iš svarbiausių, bet jei reikia daugiau informacijos, visada galite kreiptis į mūsų specialistus ar įsigyti trumpą aprašymą, kaip atsikratyti erkių pačiam.