Kenkėjai virtuvėje: nematoma grėsmė verslui ir reputacijai

Kenkėjai virtuvėje

Nematoma grėsmė verslui ir reputacijai

Maisto gamybos srityje svarbiausia – švara, higiena ir patikimumas. Tačiau net ir tvarkingose komercinėse virtuvėse kenkėjai gali prasiskverbti nepastebėti, o pasekmės – skaudžios: nuo klientų skundų iki maisto ir veterinarijos tarnybų baudų.


Dažniausi komercinėse virtuvėse aptinkami kenkėjai:

  • Tarakonai – greitai plinta, aktyvūs naktį, gali platinti bakterijas.

  • Muselės – dažnai pasirodo netoli vaisių, atliekų ar kanalizacijos.

  • Pelės ir žiurkės – ieško šilumos, maisto, palieka išmatas, pažeidžia įrangą.

  • Skruzdėlės – traukia cukrūs, padažai, likučiai – gali greitai išplisti.


Kodėl verslui tai pavojinga?

  • Sugadinta reputacija – pakanka vienos nuotraukos socialiniuose tinkluose.

  • Grėsmė higienos reikalavimams – VMVT patikrinimai gali užklupti netikėtai.

  • Nuostoliai dėl užteršto maisto – visa partija gali būti sunaikinta.

  • Darbuotojų demotyvacija – kai virtuvėje šmirinėja tarakonai.


Prevenciniai sprendimai:

  1. Reguliarūs dezinfekcijos ir dezinsekcijos darbai.

  2. Tinkamas atliekų tvarkymas ir ventiliacijos priežiūra.

  3. Sandarios patalpos – be plyšių ir ertmių.

  4. Dezis.lt – ilgametė patirtis dirbant su HoReCa sektoriumi.


Kodėl pasirinkti Dezis.lt?

  • Atliekame nuolatinę kenkėjų kontrolę pagal suderintą grafiką

  • Pateikiame dokumentaciją VMVT ir auditams

  • Dirbame diskretiškai, greitai ir užtikrintai

  • Suteikiame garantijas ir rekomendacijas pagal patalpos specifiką


👉 Užsisakyk profilaktinę patikrą – neleisk reputacijai byrėti dėl smulkmenos.