Kaip apsisaugoti nuo musių namuose?

Kaip apsisaugoti nuo musių namuose? Kokia vabzdžių viliojimo lempą pasirinkti? Kaip pagauti muses?

Jei jūsų patalpų langai ir durys nuolatos varstomos ir yra musių traukos objektai. Pvz. maistas ir jūsų namas aplinkoje kur yra daug musių, tai vien vabzdžių viliojimo lempos gali neužtekti.

Musė įskridusi į patalpas ne visada pasirinks lempą lyg būdama traukiama (kaip galima būtų norėti), ji gali pasirinkti ir maistą arba nešama oro srauto pralėkti į kitą kambarį, nes pvz nespės pakeisti trajektorijos nešama oro srovės arba tiesiog dėl dienos metu ryškios saulės, nepastebės insekticidinės lempos šviesos šaltinio ir dėl to nepaklius į šviesos spąstus.

Dažnai vabzdžių viliojimo lempos įrengiamos oro srauto kelyje ir tamsioje vietoje kur nepasiekia šviesos spinduliai. Tokiu būdų mes padidiname jos veikimo naudingumą.

Jei mes turime reikalą su aplinką kur musės patenka nuolatos. Tai mums reikia naudoti ir papildomas priemones.

Jei mes norime išlaikyti švaria ekologišką namų vidaus aplinką, mes galime vietoj chemijos naudoti lipnias gaudykles. Tokios kurios nepastebimai tvirtinasi prie lango ar kito paviršiaus pvz. lempos, kurias musės dažnai pasirenka kaip poilsio vietą. Priemones kurias galima naudoti pavyzdžiui lipnus lango musgaudis

Jei mes norime, kad musės nepatektų į patalpas, tai prevenciškai galime apdoroti langų durų perimetrą sintetiniais peritroidais pvz. Cipper200 Tiesiog sumaišyti 30 ml šio preparato su 1 litru vandens ir su teptuku ar mažu purkštuvėliu gautu skysčiu apdoroti langų ir durų rėmus iš išorės ir truputi plačiau. Tokiu būdų visos musės kurios nepateks į patalpas tiesiai su oro srautu, o pradžiai nusileis ant langų ar durų rėmo, bus paveiktos chemijos ir greitu metu žus. Paviršių apdorojimą cheminia medžiaga reikia kaip ir valymą vykdyti vieną kartą į savaitę, nors gauname informaciją iš klientų, kad kartais užtenka ir vieno karto į mėnesį.

Renkantis lempas, tiesiog atkreipkite dėmesį į jūsų patalpų ir gamintojo siūlomą lempos veikimo plotą, jie turėtų būti vienodi. Taip pat, ar gaudysite smulkias musytes ar stambias muses, nes pvz. elektra mušančios lempos ne visada gali suveikt, jei praskrenda smulki musė. Jei mes norime, kad pakliūtų įvairaus dydžio vabzdžiai, geriau pasirinkti vabzdžių viliojimo lempas su lipniu paviršiumi, prie kurio vabzdžiai tiesiog prilis. Minusas, kad reikės keisti lipnius paviršius. Namų aplinkai šių kriterijų renkantis insekticidines lempas užtenka. Lieka tik pasirinkti lempos išvaizda, kad tiktų prie namų interjero. Aišku tai nebūtina.

Visos mūsų siūlomas lempas galite rasti čia https://www.dezis.lt/collections/insekticidines-lempos ir mūsų atstovaujamų gamintojų kataloge čia Insekticidinių lempų katalogas

Informaciją paruošė,

UAB DEZINFEKCIJOS PASLAUGOS specialistai

www.dezinfekcijospaslaugos.lt

<